27 september 2018

i framtiden

Allmänt

Med all den fritid jag hittills har haft de senaste veckorna har jag haft mycket tid till att tänka och börja fundera över nya mål och drömmar. Två av mina mål/drömmar jag haft sedan jag var liten har ju uppfyllts nu det senaste året; först att köpa våran älskade lilla Gunde förra året (gud så jag saknar honom nu) samt att testa på att bo utomlands. Jag är verkligen glad och nöjd att jag faktiskt såg till att uppfylla dessa drömmar då jag vet att det är lätt att ständigt skjuta upp sådana saker när man blir för bekväm. Samtidigt vet jag också av erfarenhet att det är först när jag går ur min ”comfortzone” som jag faktiskt utvecklas som person. Det jobbigaste jag vet är just det - komma till en ny plats där jag inte känner någon och inte riktigt vet hur jag ska bete mig. Lägg då till att jag just nu gör detta i ett land som pratar ett annat språk haha. Visst att jag kan prata engelska men det är definitivt annorlunda att småprata och starta konversationer på engelska än att ta in notan på en restaurang.

Jag har insett hur viktigt det är att faktiskt försöka uppfylla de här drömmarna, åtminstone för att lära sig vem man är som person. Hade jag struntat i att utmana mig själv så hade jag aldrig lärt mig det jag nu vet - att jag inte kommer vilja bo utomlands i framtiden. Det här är något jag alltid har trott att jag skulle vilja, men det är nu när jag testar det som jag inser hur bra jag faktiskt har det i Sverige (och det bara efter två veckor utomlands). Hade jag inte testat det här hade jag förmodligen gått runt och funderat hela livet om jag inte hade haft det bättre i ett annat land. Jag kommer alltid vilja resa så mycket som det bara går (och gärna i längre perioder) men att ge upp allt i Sverige har jag svårt att se framför mig just nu. 

Att åka iväg från Luleå i flera månader har under en lång tid varit ett stort stressmoment för mig och det är först nu jag vågar slappna av och njuta mer av tillvaron. Det ska bli kul att börja plugga på riktigt nästa vecka, jag ser fram emot att få besök av min familj och mina vänner om ett par veckor, det ska bli såå roligt att åka till London flera gånger och även julhandla där innan vi åker hemåt igen. Även de små sakerna tycker jag är kul just nu, typ som att handla middag på Sainsburys (så intressant att handla mat i nya länder ju?) samt att promenera runt utan att känna stress över någonting. Så kanske var det just det här jag behövde - ett par månader i ett annat land för att lära mig uppskatta de små sakerna i livet mycket mer. Just nu känner jag mig så otroligt tacksam, för allt här i livet.